ЗМІ пишуть про затримання голови Фонду держмайна: НАБУ не коментує, Трубаров – на комітеті

 

Сьогодні у ЗМІ з’явилася інформація, що детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшуки в кабінеті в. о. голови Фонду державного майна Віталія Трубарова, а сам він затриманий.

Про це у коментарі журналістам “Економічної правди” сказало джерело в Кабінеті міністрів України.

“Чиновник затриманий. Зараз проводиться обшук із виїмкою документів. Трубаров затриманий”, – повідомило джерело.

У пресслужбі Національного антикорупційного бюро України не заперечили, але і не спростували повідомлення про ймовірне затримання детективами відомства виконувача обов’язків голови Фонду держмайна Віталія Трубарова.

«Ми маємо запитати всіх, хто безпосередньо здійснює розслідування, це детективи. І, якщо вони дадуть згоду, ми обов’язково повідомимо», – повідомили журналістам “Радіо Свобода” у пресслужбі НАБУ.

У Фонді держмайна отримати коментарі наразі не вдалося.

Водночас віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко розмістив у соцмережі фото, на якому зображений Трубаров на засіданні урядового комітету.

“Тут пройшла інформація, що затриманий в.о. глави Фонду держмайна Віталій Трубаров. Хм… А хто ж в мене зараз на засіданні Урядового комітету присутній? Голограма?”, – іронізує Розенко.

Як інформувала “Новинарня“, у листопаді 2017 року Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження про незаконну приватизацію частини будівлі Міністерства агрополітики, одним з підозрюваних в якому є керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров.

За словами генпрокурора Юрія Луценка, цей злочин було скоєно ще в січні 2013 року: саме Трубаров, який тоді керував київським відділення ФДМУ, не провів передбачених заходів контролю і підписав незаконний договір.

Читайте також:
ФДМУ почав підготовку до продажу 20 великих держпідприємств. СПИСОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна