Генпрокуратура передала в НАБУ справу про “дерибан” голови Фонду держмайна

 

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження про незаконну приватизацію частини будівлі Міністерства агрополітики, одним з підозрюваних в якому є керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

За словами Луценка, цей злочин було скоєно ще в січні 2013 року.

“Історія типова для тих часів відвертого дерибану. Міністр і його протеже вирішили створити пивний ресторан прямо в приміщенні міністерства на Хрещатику. Звичайно – задарма”, – написав Луценко у “Фейсбуці” 23 листопада.

Злочинці діяли через схему оренди з правом приватизації за умови поліпшення приміщення, заявляє генпрокурор.

“Звичайно, ремонтні роботи були лише на папері. І потрібні були ці папери для підписання незаконної угоди про купівлю – продаж державного приміщення приватному ТОВ”, – зауважив глава ГПУ.

За словами Луценка, саме Трубаров, який тоді керував київським відділення ФДМУ, не провів передбачених заходів контролю і підписав незаконний договір.

22 листопада Трубарова допитали.

“Ще вчора він мав би бути затриманий. Але закон передбачає передачу такої справи і готової підозри в НАБУ. Що і зроблено. Оперативності і удачі колегам”, – пише Луценко.

Нагадаємо, колишній донеччанин Віталій Трубаров очолив ФБМУ 6 вересня 2017 року.
Він народився у 1973 році. Закінчив Донецький державний технічний університет, в 2003-2006 роках очолював регіональне відділення ФДМ у Донецькій області, потім працював у Донецькій облраді і в районній податковій інспекції в Донецьку.
У 2010-2015 роках став спочатку заступником, а потім начальником регіонального відділення ФДМ у місті Київ.
У 2015-2017 роках Трубаров був помічником голови ФДМ, а потім головним спеціалістом відділу координації діяльності структурних підрозділів ФДМ.

13 квітня 2017 року Верховна Рада схвалила звільнення Ігоря Білоуса з посади голови ФДМ за власним бажанням.
 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна