Голова Фонду держмайна подав у відставку слідом за Гонтаревою

 

Голова Фонду державного майна Ігор Білоус у понеділок, 10 квітня, подав заяву на звільнення. Про це він написав на своїй сторінці в “Фейсбуці”.

“Сьогодні я подав у відставку з посади голови Фонду держмайна України”, – повідомив він.

“Багато ідей, а головне – міжнародні стандарти приватизації – моїй команді вдалось втілити. Деякі речі ми запустили вперше за 25 років”, – заявив Білоус.

За його словами, розроблений Фондом законопроект дозволить остаточно перевести процес приватизації з політичної в економічну площину.

“Ми почали цю реформу, продовжать її інші. А для мене прийшов час рухатись далі. Спочатку планую невелику перерву, проведу час з родиною. І невдовзі повернусь до того, чим займався до приходу на держслужбу”, – написав голова ФДМУ, зазначивши, що “з усіма знаннями і набутим досвідом своє завдання бачить в тому, щоб допомагати залучати інвестиції в Україну”.

Як відомо, Ігор Білоус – колишній інвестиційний банкір, який працював в інвестиційній компанії SARSCapital, інвестиційному банку UBS, був головою інвестиційно-банківського управління інвесткомпанії “Ренесанс Капітал” в Україні та країнах Центрально-Східної Європи.
Після Революції Гідності Білоус був призначений главою Державної фіскальної служби, де пропрацював з 1 березня 2014 року до 24 лютого 2015 року. З 19 травня 2015 року Білоус є главою Фонду державного майна.

Фонд держмайна неодноразово анонсував приватизацію Одеського припортового заводу і ряду великих обленерго, однак їх приватизація так і не відбулася.

Читайте також:
Гонтарєва оголосила дату відставки з НБУ

Конкурс із приватизації ОПЗ не відбувся через відсутність бажаючих купити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна