На “державу в смартфоні” в бюджеті не заклали грошей, – Федоров

 

В ухваленому урядом до другого читання у Верховній Раді проєкті державного бюджету на 2020 рік на реформу “Держава у смартфоні” коштів не передбачено.

Про це повідомив віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на сторінці у Facebook.

На державу в смартфоні (додаток, портал, оцифровку пріоритетних послуг, навчання цифрових навичок та ін.) бюджет не закладено. Є 30,8 млн на підтримку поточних систем (сайти, сервери, шини), які працювали і раніше”, – написав віцепрем’єр.

За словами Федорова, він робить ставку на ефективну команду і міжнародну технічну допомогу, державно-приватне партнерство, волонтерство.

“У нашому напрямку, на даному етапі розвитку країни, потрібно вміти досягати мети з обмеженим ресурсом. А діджиталізація – це ефективність, трансформація, та, сподіваюсь вплив на збільшення бюджету на 2021 рік”, – резюмував Федоров.

Як повідомляла “Новинарня“, видаткова частина оновленого проєкту держбюджету України на 2020 рік, який поданий до Верховної Ради для розгляду в другому читанні, становить 1,195 трлн грн.

Читайте також:
Смартфон Зеленського: президент України користується російським хмарним сервісом

“За прикладом Африки”. Перший публічний виступ Зеленського після інавгурації – російською мовою. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна