Смартфон Зеленського: президент України користується російським хмарним сервісом

 

Президент України Володимир Зеленський користується російським хмарним сервісом – додаток “Яндекс.Диск” встановлений на ґаджеті глави держави.

Як повідомляє “Новинарня“, увагу на це звертають користувачі соцмереж, придивившись до смартфону Зеленського.

“Жарти жартами, але, сподіваюся, хтось з СБУ пояснить йому, що, перебуваючи на цій посаді, користуватися такими додатками, та й взагалі користуватися смартфоном це дуже… дуже погана ідея”, – пише Олександр Красиля у ФБ.

Він ілюструє допис світлиною, де видно встановлений на смарфоні Зеленського заборонений в Україні російський хмарний сервіс “Яндекс.Диск”.

“Яндекс.Диск” – хмарний сервіс, який належить російській компанії “Яндекс”, що дозволяє користувачам зберігати свої дані на серверах в хмарі та передавати їх іншим користувачам.

Компанія “Яндекс” відома тісною співпрацею з російськими спецслужбами.

Українським держслужбовцям, військовим, державним установам тощо неодноразово вказували на потребу відмовитися від сервісів країни-агресора на кшталт Mail.ru, Yandex тощо.

Як повідомляла “Новинарня“, президент України Петро Порошенко 15 травня 2017 року ввів у дію рішення РНБО про санкції проти соціальних мереж “ВКонтакте” і “Одноклассники”, а також компаній “Мейл.ру”, “Яндекс” та їхніх сервісів. Доступ до цих сайтів заборонено наразі на три роки.
“Яндекс.Диск” – один із сервісів, доступ до яких, відповідно до указу, має бути закритий українськими провайдерами.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.