СБУ: під час обшуків у “Яндексі” знайшли багато цікавого, пов’язаного з Росією

 

Під час обшуків в офісах компанії “Яндекс Україна” було знайдено “багато цікавого, пов’язаного з Росією”.
Про це в коментарі телеканалу “112 Україна” заявив голова СБУ Василь Грицак у четвер, 1 червня.

“Я не маю права розголошувати дані. Але ми там знайшли багато чого цікавого, і повірте, це цікаве пов’язане з Росією”, – підкреслив керівник Служби безпеки України.

Що стосується блокування російських соцмереж і ресурсів, Грицак зазначив, що поки рано говорити про результати.

“Думаю, говорити рано, оскільки свідомі громадяни розуміють і не користуються російськими мережами, та навіть не тому, що російські спецслужби збирають про них дані. Давайте скажемо так: у результаті цих дій навіть російська економіка страждає, російський бізнес зазнав значних збитків”, – вважає голова СБУ.

Як повідомляла “Новинарня“, у понеділок, 29 травня, СБУ проводила обшуки в київському та одеському офісах “Яндекс Україна” у кримінальному провадженні за статтею “державна зрада”.
В СБУ заявили, що керівництво компанії незаконно збирало і передавало в Росію персональні дані українських громадян.

15 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній. Відповідно до цього рішення, заблоковано соцмережі “Вконтакте” і “Одноклассники”, сервіси “Яндекс”, Mail.ru тощо.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна