Уряд хоче покрити 100% України інтернетом і закріпити його мінімальну швидкість законом

 

Кабінет Міністрів планує в найближчі кілька років досягти 100% покриття території України широкосмуговим інтернетом та пропонуватиме закріпити його мінімальну швидкість на рівні закону.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на форумі “Ялтинської європейської стратегії” в Києві в суботу, 14 вересня, передає “Новинарня” з посиланням на сайт YES.

“Сьогодні жодна людина в Україні не розуміє, яке в нас насправді покриття інтернету в регіонах. Ми дуже хочемо це виправити за найближчі кілька місяців. Наша мета – в найближчі кілька років зробити так, щоб 100% соціальної інфраструктури та 100% населених пунктів отримали доступ до широкосмугового інтернету”, – сказав Федоров, який під час виборів-2019 був керівником діджитал-напрямку у штабі Володимира Зеленського.

“Крім того, ми хочемо закріпити на законодавчому рівні мінімальну швидкість інтернету”, – додав він.

Михайло Федоров зазначив, що на першому етапі Україна має отримати дійсно суцільне та якісне покриття 3G та 4G.

“Наразі ми працюємо над тим, щоб запровадити повноцінне 3G та 4G на території всієї країни. Зараз все це дуже клаптиково – є багато білих, чи чорних плям. На форумі в Маріуполі ми презентуємо план – як за рік або два зробити так, щоб на кожній ділянці України у нас був класний 3G та 4G. Доки ми не виправимо такі базові речі – не зможемо перейти на наступний рівень”, – констатував віце-прем’єр.

Також Федоров розповів про плани щодо переходу на електронні адміністративні послуги.

“Як ми можемо допомогти нашим людям стати хоч трохи щасливішими? Я хочу, щоб наша держава перетворилася на простий сервіс – на зразок Uber або Booking. Вам потрібна допомога держави – просто дістали смартфон та скористалися… Ми хочемо вже за найближчі два-три роки перевести в онлайн 50 найпопулярніших послуг та зробити так, щоб 50% або більше з нашої цільової аудиторії були на 90% задоволені використанням”, – підсумував Михайло Федоров.

Як інформувала “Новинарня“, 29 січня 2019 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації погодила проєкт наказу Адміністрації Держспецзв’язку “Про затвердження Вимог щодо рівня якості послуг із передачі даних і доступу до Інтернету” з власними пропозиціями та зауваженнями.

Читайте також:
США нададуть Україні $1 млн. для розвитку вільного інтернету

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна