На ліквідацію відправлять понад 1200 держпідприємств, – Милованов

 

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства узгоджуватиме списки наявних державних підприємств і з’ясовуватиме у кожного центрального органу влади, навіщо йому потрібен той чи інший акт.

Про це розповів міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов в інтерв’ю виданню “Цензор.Нет”.

“Зараз існує 61 орган влади, який керує підприємствами. Розібратися, хто, куди і що неможливо. Ці ДП продати не можна, вкрасти підприємство повністю не можна, а відпиляти і довести до банкрутства можна. І це неправильно, це потрібно припинити”, – каже він.

“У нас є три критерії, за якими ми сортуємо ці підприємства. Перша група – стратегічні підприємства, які ми залишаємо в управлінні міністерств та інших органів влади. Друга – на приватизацію. Третя – на ліквідацію “, – уточнив глава відомства.

Він повідомив, що офіс управління проєктами сформував концепцію приватизації.

“У нас 3733 підприємства. Але це включно із тими, які знаходяться в зоні АТО і в Криму. Тобто, мінус 600, у нас залишається 3 з гаком тисячі підприємств. Їх складно порахувати – ми місяць не могли з МінАПК узгодити список їхніх підприємств”, – каже Милованов.

“Відправити на ліквідацію планується 1261 підприємство. Це означає, що цих підприємств не існує. Або там стіл і два стільці. Наприклад, у нас в концерні “Укрспирт” є такі заводи “, – повідомив Милованов.

Від зазначив, що на кожному такому підприємстві створять ліквідаційні комісії.

“Ми хочемо, щоб держава була не гравцем в економіці, а арбітром. І це означає, що держава не повинна управляти державними підприємствами. Вони не повинні відігравати велику роль. Звичайно, будуть винятки. У арбітра повинні бути інструменти”, – уточнив міністр.

Як писала “Новинарня“, Рада зняла з розгляду законопроєкт “Купуй українське, плати українцям”.

Читайте також:
Розбір агресивної манери спілкування Зеленського-Коломойського: стінгазета проти діжки з лайном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна