Рада зняла з розгляду законопроєкт “Купуй українське, плати українцям”

 

Верховна Рада ухвалила рішення зняти з розгляду законопроєкт із нормою про частку товару місцевого виробництва в публічних закупівлях №7206, ухвалений у першому читанні парламентом попереднього скликання і відомий також як “Купуй українське, плати українцям”.

На засіданні у вівторок, 29 жовтня, на підтримку цього рішення віддали голоси 263 народні обранці, передає “Інтерфакс-Україна”.

У законопроєкті передбачалося, що під час процедури оцінки тендерних пропозицій, окрім цінового критерію, враховуватиметься місцева складова в предметі закупівлі, а також інші нецінові критерії у разі їх встановлення замовником.

За оцінкою тодішнього Міністерства економічного розвитку і торгівлі, проєкт закону спотворював конкуренцію і просував інтереси окремих виробників під виглядом захисту національного виробника, оскільки 99% учасників і переможців у публічних закупівлях – українські компанії, і лише менше ніж 1% – іноземні.

Автори ж запевняли, що метою законопроекту є макрофінансова стабілізація, поліпшення економічного становища України, створення нових робочих місць і підвищення доходів громадян.

Після негативного вердикту профільного комітету Верховної Ради ІХ скликання проголосувала за зняття з розгляду законопроекту №7206 “Купуй українське, плати українцям”.

Читайте також:
Парламент ухвалив закони про кешбек і чеки у смартфоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна