Бойовики вербують осіб без громадянства з інших країн, – розвідка

 

Командування бойовиків на Донбасі вербує громадян колишніх радянських республік та осіб без громадянства з інших країн.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 5 листопада, під час брифінгу повідомив представник пресцентру Міністерства оборони України, полковник Максим Праута з посиланням на дані Головного управління розвідки Міноборони.

“За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ активізувало заходи з вербування на військову службу у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ громадян колишніх радянських республік та осіб без громадянства з інших країн”, – сказав Праута.

Протягом жовтня цього року на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях збільшилась кількість таких осіб, які прибули через неконтрольовані Україною ділянки кордону з намірами скористатися спрощеною процедурою для отримання громадянства РФ.

“Чимало з тих, хто розраховує натуралізуватися, отримавши російські паспорти під час проходження військової служби у складі російсько-окупаційних військ, мають кримінальне минуле”, – підсумував речник Міноборони.

Як повідомляла “Новинарня“, за спрощеним порядком громадянство РФ отримали 36 тисяч жителів ОРЛО.

Читайте також:
Бойовики у Золотому-5 поранили підлітка, – ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна