Російський депутат Журавльов “перевірив” розведення військ у Золотому-5. ВІДЕО

 

Позафракційний депутат Державної думи РФ, голова партії “Родина” Олексій Журавльов під час незаконної поїздки на окуповану Росією територію Луганської області відвідав ділянку розведення військ №2 в районі селища Золоте.

Відповідне відео опубліковане 2 листопада на сепаратистському YouTube-каналі News Front.

Як випливає з сюжету, Журавльов (член комітету Держдуми з міжнародних справ, мажоритарник від Воронезької області) разом із представниками бойовиків “ЛНР” побував на їхніх позиціях, залишених у селищі Золоте-5, а також відвідав школу №4 на стороні ОРЛО.

На відео можна побачити, що Золотівська школа №4 незаконно названа ім’ям бойовика “ЛНР” Романа Салькова, який народився в цьому селищі й був убитий 2016 року під час підриву вантажівки “Урал” із боєприпасами в районі Калинового.

Представники бойовиків та Журавльов визнали, що “умови перемир’я на Донбасі виконуються”, сили й засоби відведено з обох боків, обстрілів останніми днями немає.

У сюжеті зазначено, що фортифікаційні споруди, залишені НЗФ ОРЛО, невдовзі буде демонтовано.

1 листопада Олексій Журавльов повідомив у твіттері, що перебуває з “робочим візитом” у т.зв. “Луганській народній республіці”. Депутат оприлюднив фото із зустрічі з ватажком “ЛНР” Леонідом Пасічником, на якій вони “обговорили загальну ситуацію в молодій республіці, питання соціально-економічної та культурної інтеграції Донбасу з Росією”.

На Facebook-сторінці російського політика опубліковані також фотографії зі спостерігачами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Нагадаємо, розведення військ біля Золотого почалося 29 жовтня. Спостерігачі СММ ОБСЄ переписали серійні номери автоматів у військових з обох сторін. Штаб ООС 1 листопада заявив про завершення розведення.
Наступні заходи з розмінування і розбирання фортифікаційних споруд триватимуть 30 днів.
Як стало відомо, підконтрольне Україні селище Золоте-4 не входить у ділянку відведення сил.

Читайте також:
Поліція контролює весь периметр Золотого, – Троян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна