Штаб ОС скасовує “жовтий” режим у Золотому

 

У неділю буде скасовано режим обмежень на переміщення цивільних в районі розведення в селищі Золоте Луганської області – так званий “жовтий” режим.

Про це в суботу, 2 листопада, заявив на брифінгу в Золотому командувач оперативно-тактичного угруповання “Північ” Олег Мікац, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Починаючи із завтрашнього дня (3 листопада) тут можна буде вільно переміщатися – відповідно виконувати всі заходи, які необхідно як для місцевого населення, так і волонтерів, журналістів та інших”, – сказав генерал Мікац.

Він також повідомив журналістам, що в районі районі вже 12-й день не було жодного порушення режиму припинення вогню.

У свою чергу керівник української сторони СЦКК Олександр Борщевський поінформував, що о 12.00 почнеться розмінування території у зоні розведення і демонтаж фортифікаційних споруд. Надалі намічено нарешті відкрити в цьому районі автомобільно-пішохідний КПВВ.

За словами Борщевського, СЦКК контролює ситуацію за допомогою чотирьох відеокамер, забезпечено також цілодобове чергування офіцерів СЦКК для контролю, ведеться відеофотофіксація співробітниками.

Заступник начальника штабу ООС полковник Дмитро Бородавко розповівв, що в зоні безпеки в селі Катеринівка, де відбулось розведення, є 86 дворів, там живуть 150 місцевих жителів, з них семеро дітей.

Як повідомляла “Новинарня“, 30 жовтня штаб ОС уперше оголосив поруч із районом розведення режим “жовтий”, який вводить додаткові обмеження для громадян і надає додаткові повноваження військовим і правоохоронцям.
Це рішення пов’язали із намаганнями роззброїти добровольців, які протестують у Золотому проти розведення військ, та не пустити в селище нових ветеранів-активістів.
Після цих заходів протестувальників у селищі майже не залишилося.

1 листопада прес-центр ООС повідомив, що в районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області завершилося дзеркальне розведення сил та засобів.

Читайте також:
Ветерани не вивозили зброю із Золотого, а “червоною зоною” воно стало лише зараз, – Білецький

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна