Ветерани із блокпоста в Золотому позбулися зброї, – поліція

 

Заступник голови Нацполіції Вадим Троян заявив, що ветерани й добровольці, які мали легальну зброю на “останньому блокпосту” в селищі Золоте-4 Луганської області, вивезли її в супроводі правоохоронців.

Про це в неділю, 27 жовтня, повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

“За результатами зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським та бесіди з поліцією, ветерани-добровольці, які перебувають у Золотому-4 із легальною власною зброєю, вивезли її”, – сказав Троян.

За словами заступника голови НП, зараз у районі підготовки до розведення військ – селищах Золоте-4 та Катеринівка – перебуває лише група волонтерів без зброї.

“В Золотому-4 та Катеринівці працює 6 патрулів Нацполіції, а також пункт НПУ для прийому громадян. Відповідно до рішення керівництва ООС, для забезпечення публічного порядку та безпеки туди буде направлена Нацгвардія. Громадяни можуть почуватися у безпеці”, – заявив Троян.

Він додав, що поліція і гвардія виконуватимуть свої задачі за призначенням, зокрема проводитимуть антидиверсійну роботу проти НЗФ у зоні розведення військ.

Читайте також:
“Я розумію, росіянам ви довіряєте більше”: Білецький пообіцяв Зеленському тисячі ветеранів у Золотому

Як інформувала “Новинарня“, раніше 26 жовтня президент Володимир Зеленський на “блокпосту” протестувальників у Золотому-4 (живуть там у приватному домоволодінні) неетично повівся в розмові з ветеранами, які протистоять імовірному відведенню українських військ на цій ділянці та мають із собою зареєстровану зброю.

“Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати!”, – сказав він ветерану полку “Азов” Денису Янтарю, який коректно запропонував обговорити вимоги акції “Ні капітуляції!”
Іншому учаснику бойових дій, який протестує проти розведення (Борису Ганзі), Зеленський порадив іти в армію й захищати Батьківщину.

Ветерани назвали поведінку Зеленського на блокпосту “хамською”.

Після цього штаб ОС заявив, що “надає належну правову оцінку” ветеранам у Золотому, які говорили із Зеленським зі зброєю.

Пресслужба ОП, коментуючи перемовини в Золотому, повідомила про позицію Зеленського: “Деякі розмови виявилися емоційними, але треба шукати порозуміння”.

Нагадаємо, напередодні першої планованої дати розведення військ (7 жовтня) в Золоте прибули ветерани АТО й праві активісти на чолі з Андрієм Білецьким, які заявили, що не допустять відведення військ.

Читайте також:
“Я ж не лох якийсь”: Зеленський нахамив ветеранам, які протистоять розведенню військ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна