Польська церква відмовляється визнавати ПЦУ

 

Польська автокефальна православна церква не змінила позицію щодо Православної церкви України й фактично підтвердила відмову в її визнанні.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться в комюніке ПАПЦ, оприлюдненому після проведення Собору архієпископів церкви у вівторок, 29 жовтня, у Варшаві.

Повідомляється, що Польська церква підтримує автокефалію ПЦУ, яка “спирається на догматично-канонічні норми, а не дії розкольників“.

“Польська автокефальна православна церква не проти надання автокефалії Церкві в Україні, яка буде спиратися на догматично-канонічні норми всієї Церкви, а не на групу розкольників. Відступники від науки святої Церкви не можуть представляти здоровий церковний організм, оскільки це порушує євхаристійну єдність православ’я”, – йдеться в заяві Польської церкви.

Як підкреслюється, таким чином Собор ПАПЦ не змінив свою позицію стосовно незалежності ПЦУ, що міститься в рішеннях соборів польської церкви від 9 травня 2018 року, 25 червня 2018 року та 2 квітня 2019 року.

Як інформувала “Новинарня“, 29 жовтня Елладська церква надіслала ПЦУ офіційний лист про визнання.

Елладська церква стала першою з православних церков, яка цілком визнала незалежну Православну церкву України: 12 жовтня архієрейський собор ЕПЦ підтримав позицію архієпископа Афінського Ієроніма та Священного синоду ЕПЦ щодо канонічності ПЦУ, озвучену 28 серпня.

Читайте також:
Суд визнав законним прохання Порошенка до Константинополя про томос

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна