У Зеленського вважають, що досі Україна була країною третього світу й не вилазила “з гаража”, – Черненко

 

Олександр Черненко
колишній народний депутат України (від БПП, 2014-2019), ексголова Комітету виборців України

(FB)

Вчорашня ситуація, коли на офіційних владних ресурсах нам повідомили, що 90% українців раніше не користувалася інтернетом, кумедна лише з першого погляду.

Насправді проблема набагато глибша і лежить радше в площині психології. Фройд би плакав.

Якщо проаналізувати риторику президента, прем’єра, депутатів-“слуг”, то можна взагалі дійти висновку, що “до Зеленського” Україна була якоюсь державою третього світу, де суцільна корупція і зубожіння. Де не лише не було інтернету, читати й писати не всі вміли.

З цього розряду, до речі, і заява Зеленського, що Україна – це “Apple, що починає свій шлях в гаражі”. Сильна метафора, але очевидно принизлива для тих, хто останні 28 років (а, за великим рахунком, набагато більше) працював, захищав і боровся, роблячи нашу країну кращою й сильнішою. Виявляється, всі ці роки ми навіть з гаража не виходили.

Як людина з першою історичною освітою, дозволю нагадати нашому Володимиру, ясне сонечко, Олександровичу та завзятому технократу Гончаруку, що вони лише епізод в багатотомній історії України. І ще навіть не відомо, якими словами цей епізод буде описаний. Поки що прогнози не надто оптимістичні.

Також хотів би нагадати новоспеченим “лі куан ю” і “стівам джобсам”, що Україна це така країна, в якій месії дуже швидко стають попередниками. А якщо увімкнути турборежим, то набагато швидше.

Читайте також:
“Тотальна цифровізація”: уряд підписав меморандум із мобільними операторами для покриття 100% України інтернетом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна