“Захист України – не тероризм”: під МЗС пройшла акція на підтримку полку “Азов”

 

Ветерани полку “Азов” у понеділок, 28 жовтня, прийшли до Міністерства закордонних справ України, протестувальники вимагали реакції на те, що 40 конгресменів у США хочуть прирівняти полк до терористичної організації.

Про це повідомляє “24 канал”.

Ветерани заявляють, що уже минуло майже два тижні від початку процесу, а українські дипломати мовчать.

“Представники МЗС мають висловити свою чітку позицію по захисту нас як ветеранів. Також ми вважаємо, що Україна не може дозволяти навіть такої риторики про своїх захистників і по відношенню до себе”, – сказав ветеран полку “Азов” Максим Жорін.

Також пікетувальники вимагали надіслати ноту протесту проти втручання іноземних політиків у внутрішні справи України, скандуючи “Захист України – не тероризм!”.

До мітингарів вийшов заступник глави МЗС Василь Боднар. Він запевнив, що міністерство готує звернення до конгресменів.

“Це абсоютно неправильні дії з боку конгресменів. На сьогодні ми працюємо з МВС над тим, щоби надати кожному з цих конгресменів детальні роз’яснення, що таке батальйон “Азов”, що таке полк “Азов” – що це герої, які боролись за Україну і борються, а ніякі не терористи”, – заявив Боднар.

Як інформувала “Новинарня“, 16 жовтня конгресмен від штату Нью-Йорк Макс Роуз опублікував лист, який підписали 39 конгресменів – колег по Демократичній партії, в якому вони вимагають внести полк Національної гвардії України “Азов” до списку іноземних терористичних організацій.

Своє звернення конгресмени пояснили нібито “ультранаціоналістичним” характером полку та його співпрацею з неонацистами, а також звинуватили підрозділ у зв’язку з терористом, який влаштував стрілянину в мечеті новозеландського міста Крайстчерч в березні 2019 року. Тоді загинули 50 людей.

Керівництво полку “Азов” заявило, що звернення конгресменів є нічим іншим, як інформаційною атакою на Україну, її суверенітет та державну безпеку.

Читайте також:
Захистити “Азов”: Клімкін звертає увагу на збіг у часі намірів Конгресу США щодо “азовців” і сварки Зеленського в Золотому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна