Українські ветерани вчетверте взяли участь у Марафоні Морської піхоти США

 

Команда українських воїнів взяла участь у 44-му Марафоні Морської піхоти США, який відбувся в неділю, 27 жовтня.

Це вже четвертий забіг українських військових та ветеранів на масштабній міжнародній події, яка цього року зібрала понад 30 тисяч учасників зі 60 країн, повідомляє “Укрінформ”.

Українська група бігунів налічує 11 учасників бойових дій, які отримали поранення. Ще шестеро членів української команди супроводжували наших ветеранів.

Учасники, які мають ампутації або важкі захворювання, долали дистанцію 10 км. Серед них – перша дівчина в українській збірній – Ольга Бенда, а також Юрій Козловський, Олексій Бобчанець, Олександр Терещенко, Олександр Попруженко.

Дистанцію марафону 42 км долали Валентин Дерело, Владислав Куць, Тарас Забожчук, Дмитро Туревич (вперше – представник СБУ), Богдан Оксентюк та Олександр Бабич.

Ольга Бенда з Вінниці, яка служила кухарем у 22-й механізованій бригаді ЗСУ і втратила ногу в Авдіївці, пробігла 10 км на протезі.

На відміну від попередніх років, цього разу учасників 44-го Марафону Морської піхоти супроводжував рясний дощ.

Нагадаємо, до Марафону у США лише кілька днів не дожив ветеран із Полтави Дмитро Фесенко, який помер під час тренування.

Читайте також:
Мінвет назвав склад нової збірної України на “Ігри нескорених-2020”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна