Жив на повну, важко хворів, помер на бігу: в Полтаві ховають ветерана батальйону “Донбас” Дмитра Фесенка

 

У середу, 23 жовтня, в Полтаві ховають відомого ветерана АТО, 36-річного спортсмена Дмитра Фесенка, який помер унаслідок тривалої хвороби.

Як повідомляє місцеве видання 0532, ветерана відспівали у Свято-Успенському соборі, поховання — на центральному кладовищі міста, на Алеї Героїв.

Полтавець Дмитро Фесенко із 2015 року служив у батальйоні “Донбас”. Був розвідником-санітаром, пізніше став снайпером.

Дмитро Фесенко — снайпер у складі батальйону “Донбас”. Архівне фото

Фесенко отримав поранення внаслідок підриву на розтяжці, але втік із госпіталю до Києва, щоб узяти участь в першому відборі на престижний Марафон морської піхоти США. Дмитро успішно пройшов цей відбір та в жовтні 2016 року пробіг на марафоні 10 кілометрів.

“Більше року він боровся з онкологією та до останнього дня він жив на повну, насолоджувався кожним моментом”, — пише побратим Дмитра Вадим Свириденко — уповноважений президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інше захворювання під час участі в АТО.

Фесенко брав участь у багатьох легкоатлетичних заходах для ветеранів, зокрема біг у команді на марш-кидку Cateran Yomp у Шотландії у 2018 році.

Дмитро Фесенко помер 21 жовтня в Полтаві під час спортивного тренування внаслідок раптової зупинки серця (відірвався тромб).

Через три дні Дмитро мав вилітати до Вашингтона і бігти 10 км поряд із ветераном АТО з ампутацією на черговому марафоні Морської піхоти США.

“Пройшовши через війну, маючи численні поранення і хворобу, Діма жив на повну, кожен день, кожну хвилину. Він постійно весело посміхався в обличчя смерті та заохочував інших до активного життя. Слава Герою!” – написав друг Фесенка Володимир Гаврилов.

Читайте також:
Мінвет назвав склад нової збірної України на “Ігри нескорених-2020”

Народний герой з УДА “Душман” – Володимир Галаган – помер від раку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна