Народний герой з УДА “Душман” – Володимир Галаган – помер від раку

 

Одесит Володимир Галаган із позивним “Душман” – доброволець 8-го батальйону “Аратта” Української добровольчої армії – помер у четвер, 14 червня.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться на сторінці підрозділу у “Фейсбуці”.

“Сьогодні 8-й батальйон УДА “Аратта” зазнав втрати. Після тривалої важкої хвороби у кращий світ пішов Володимир Галаган, друг “Душман”.
Небесний пантеон українських вояків поповнився ще одним героєм. Разом з ним пішла сторінка нашої історії. Ми будемо пам’ятати твоє усміхнене обличчя, твої жарти про війну, твої командирські настанови”, – ідеться в дописі побратимів, які висловлюють співчуття родині та подяку всім причетним за турботу.

Як відомо, нещодавно у Володимира Галагана виявили важку онкологічну хворобу хребта – метастази проросли майже в усі хребці.
Це з’ясувалося в лікарні Дніпра, з якої Душмана переправили в Київський центр раку, а потім – у рідну Одесу.
Воїну, який неодноразово проявив себе в боях під Маріуполем, почали робити хіміотерапію. Сім’я шукала можливість виїзду на лікування за кордон.

“В це неможливо повірити. Боєць, який ще три місяці тому воював на передовій, ходив у сіру зону в розвідку та витягав на собі постраждалих побратимів, зараз не може пересуватися самостійно”, – ішлося в статті про хворобу Галагана на сайті “Цензор”.

У грудні 2017 року Галаган був нагороджений громадською відзнакою “Народний герой України”.

Син героя, 23-річний Віктор, також служить у добровольчому підрозділі.

Читайте також:
На батьківщині ховають військових ЗСУ, яких бойовики віддали
після бою під Донецьком

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна