На батьківщині ховають військових ЗСУ, яких бойовики віддали після бою під Донецьком

 

Сьогодні, 13 червня, у селі Підопригори Лебединського району на Сумщині ховають 21-річного Степана Литковця, який загинув 6 червня під час бою з диверсійною групою найманців РФ у Донецькій області.

Як передає “Новинарня“, ім’я загиблого та дату смерті повідомила Лебединська райдержадміністрація.

Литковець Степан Леонідович був стрільцем-зенітником 37-го окремого мотопіхотного батальйону “Запоріжжя” 56 омпбр ЗСУ. Служив у зенітному ракетному взводі.

Як зазначається в повідомленні на сайті РДА, “Степан отримав поранення, несумісні з життям, під час виконання бойового завдання в зоні ООС (Донецька область), у складі батальйону, на позиції бойового підрозділу”.

У хлопця залишилися батьки.

Ігор Французан

А 14 червня в Кропивницькому на почесній Алеї слави Рівнянського кладовища відбудеться поховання 41-річного Ігоря Французана, який, імовірно, загинув у тому самому бою з ворожою ДРГ, що й Степан Литковець.

Молодший сержант 37 омпб 56 омпбр Ігор Леонтійович Французан народився 27 серпня 1976 року в Кропивницькому, на війні – з 2014 року.

Залишилися дружина та дві дочки і син від різних шлюбів.

Як писала “Новинарня“, 7 червня прес-центр ООС повідомив, що напередодні близько 19:00 противник намагався оточити один з взводних опорних пунктів на Донецькому напрямку та зайти йому в тил.
Як на брифінгу в штабі ООС розповів командир мотопіхотного батальйону підполковник Валерій Кірик, оцінивши обстановку, він ухвалив рішення застосувати резерв батальйону.
Внаслідок рішучих та сміливих дій наступ противника було відбито.
У ході бою двох військовослужбовців передової позиції було поранено та евакуйовано. Доля ще двох військовослужбовців цього передового підрозділу залишалася невідомою.

Згодом інформаційні ресурси так званої “ДНР” із посиланням на “оперативне командування” бойовиків повідомили, що 11 червня передали українській стороні тіла двох військовослужбовців ЗСУ, які нібито було евакуйовано 10 червня в районі Адмінмістечка (Куйбишевський район Донецька) з боку селища Піски (Ясинуватський район).

При цьому бойовики (не виключено – з метою пропаганди) стверджують, нібито військові загинули “в ході невдалої вилазки української ДРГ в районі Пісок” іще 25 і 27 травня.

Штаб ООС тоді не повідомляв про загиблих чи зниклих у цьому районі українських воїнів.

Читайте також:
Під Горлівкою загинув волинянин Микола Вільчинський з 24 омбр

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна