Уперше співробітник СБУ візьме участь у марафоні морської піхоти США

 

Четвертий рік поспіль в американському марафонському забігу братимуть участь українці, і вперше – військовослужбовець Служби безпеки України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Facebook.

“Дмитро проходить службу у Луганській області. У нього за плечима п’ять років контррозвідувальної роботи в умовах проведення АТО/ООС, травми та поранення, довге лікування і реабілітація”, – йдеться у повідомленні.

Навесні 2019 року він пройшов національний відбір кандидатів для участі в американському марафоні Морської піхоти. На змаганнях у Вашингтоні співробітник СБУ планує подолати дистанцію у 42 км.

Зазначається, що  Дмитро готується до змагань на Луганщині, без відриву від служби (інші учасники тренуються на НСК “Олімпійський” з тренерами Федерації легкої атлетики), починаючи свій ранок з пробіжки на 10-15 км.

“Перемогти у цих змаганнях ‒ не головне. Гідно фінішувати – це вже перемога. Важливіше продемонструвати силу духу й спортивну наснагу. А ще – отримати позитивний досвід спортивної реабілітації і після повернення поширювати його серед своїх колег, серед інших військовослужбовців, які пройшли через горнило війни на Донбасі”, – говорить Дмитро.

Нагадаємо, 27 жовтня у Вашингтоні відбудеться 44-й Марафон Морської піхоти США Marine Corps Marathon. Щороку у змаганнях беруть участь десятки тисяч людей з майже 60 країн світу, у тому числі кілька тисяч поранених військовослужбовців, ветеранів бойових дій та волонтерів.

Читайте також:
Проєкт реабілітації військових через спорт запустять у кожній області

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна