Президент Єврокомісії розчарований результатами перемовин щодо транзиту газу Україною

 

Віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчовіч заявив, що розчарований перемовинами між представниками України, ЄС і Росії про транзит газу, бо сторони не досягнули конструктивних рішень.

Про це Шефчовіч заявив на брифінгу за підсумками переговорів уверечі в понеділок, 28 жовтня, повідомляє УНІАН.

“Мій посил на сьогоднішніх переговорах – час минає. Настає критичний час. Коли потрібно визначитися. Це те, до чого я апелював під час сьогоднішніх переговорів до обох сторін. Змушений заявити, що я розчарований підсумками сьогоднішньої зустрічі. Наша мета напередодні переговорів була, незважаючи на політичну волю, знайти позитивні сторони у взаємодії”, – розповів він.

За словами Шефчовіча, мета переговорів була у пошуку спільного розуміння, що угода на транзит газу має бути підписана за європейськими правилами.

“Я слухав російську сторону також і на попередніх зустрічах, і я зрозумів, що для Росії є дуже важливим вирішити питання зі Стокгольмським арбітражем і рішенням Антимонопольного комітету також, як і обсяги газу і тарифи”, – зазначив Шефчовіч.

Єврокомісар сказав, що він запропонував сторонам варіації щодо обсягу транзиту газу і тарифів на його транспортування, але Росія не підтримала їх.

“Параметри, які я презентував, були прийнятні для української сторони, але на жаль, російська сторона не готова була прийняти ці ж умови. Я хочу наголосити, що час минає”, – додав він.

Нагадаємо, 28 жовтня у Брюсселі відбувся раунд консультацій між Україною, Росією і ЄС щодо транзиту газу.

Як писала “Новинарня“, “Нафтогаз” попереджатиме міста-боржники про загрозу залишитись без тепла.

Читайте також:
Транзит російського газу через Україну може закінчитися у 2020 році, – Коболєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна