Транзит російського газу через Україну може закінчитися у 2020 році, – Коболєв

 

Переривання “Газпромом” транзиту газу через Україну в січні 2020 року, коли закінчиться термін дії чинного контракту, цілком ймовірне.

Про це глава правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв написав на сторінці у Facebook.

“Укртрансгаз” провів нараду диспетчерів, під час якої пропрацював деталі організації роботи газотранспортної системи в реверсному режимі, що буде задіяний у випадку нульового транзиту.

За словами Коболєва, “Нафтогаз” усуває слабкі ланки, які би могли поставити під загрозу роботу газотранспортної системи. Зокрема, наразі здійснюється  реконструкція компресорної станції “Бар”, робота якої важлива для стабільної роботи системи за нульового транзиту.

“Інтенсивно закачуємо газ до підземних сховищ. До зими необхідно накопичити в підземних сховищах газу близько 20 млрд. м³ газу – за такої умови система працюватиме стабільно та гарантуватиме доставку газу всім споживачам. Закупівля газу потребує значних коштів – ми розглядаємо всі можливі варіанти фінансування. В цьому питанні вкрай важлива співпраця та підтримка з боку уряду”, – заявив очільник “Нафтогазу”.

Коболєв додав, що повна готовність до переривання транзиту – “найкращий стоп-фактор для “Газпрому” та запобіжник від газового шантажу”.

Читайте також:
“Дешевший газ або відставка Коболєва”: Гройсман поставив ультиматум щодо ціни на паливо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна