Меркель і Путін обговорили транзит газу через Україну

 

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін у понеділок, 28 жовтня, провели телефонну розмову.

Основними темами обговорення лідерів ФРН і РФ стали транзит газу через Україну перед черговим раундом консультацій між Україною, Росією і ЄС, а також ситуація на північному сході Сирії, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на пресслужбу німецького уряду.

Водночас у пресслужбі Кремля додали, що перед новим раундом переговорів “відбувся обмін думками щодо продовження транзиту російського газу через територію України в Європу після завершення в кінці 2019 року строку дії відповідного контракту”.

Відповідні переговори мають відбутися ввечері 28 жовтня у Брюсселі.

У них під головуванням віцепрезидента Єврокомісії з енергетичного союзу Мароша Шефчовича візьмуть участь міністри енергетики України Олексій Оржель та Росії Олександр Новак, а також керівник “Нафтогазу” Андрій Коболєв і голова правління “Газпрому” Олексій Міллєр.

Темою переговорів має стати узгодження довгострокового контракту на транзит російського газу Україною після 2019 року.

Як писала “Новинарня“, “Нафтогаз” попереджатиме міста-боржники про загрозу залишитись без тепла.

Читайте також:
Транзит російського газу через Україну може закінчитися у 2020 році, – Коболєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна