Суд у Житомирі арештував донеччанку, яка “зливала” бойовикам розвіддані про сили ООС

 

У Житомирі суд взяв під варту жінку, яка сприяла діяльності терористичної організації “ДНР”.

Як повідомляє “Новинарня“, таке рішення ухвалив Корольовський районний суд Житомира в п’ятницю, 25 жовтня.

“Громадянка України, уродженка та мешканка Донецької області, поділяючи погляди та мету учасників терористичної організації “ДНР”, у період з квітня 2019 року по теперішній час, сприяла цій терористичній організації”, – йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури Житомирської області.

Зазначається, що жінка збирала та передавала відомості розвідувального характеру щодо дислокації, переміщення сил та засобів Збройних сил України та інших збройних формувань.

Суд застосував щодо затриманої запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення грошової застави строком на 2 місяці.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводять слідчі Управління СБУ в Житомирській області. Санкція статті 258-3 ч.1 КК України передбачає покарання у виді позбавленні волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без неї.

Як інформувала “Новинарня“, у Маріуполі розстріляли відпущеного під домашній арешт бойовика Джумаєва.

Читайте також:
Суд вдруге розгляне справу фермера з Донеччини, який “здав” бойовикам 10 спецпризначенців ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна