“Слуги народу” почали здавати поліграф-тести

 

Народний депутат фракції “Слуга народу” Олександр Дубінський пройшов тест на детекторі брехні “на свою користь”. Голові фракції Давиду Арахамії поліграфолог відмовив, бо не мав тесту “для його ситуації”. Олександр Качура теж пройшов тест на детекторі брехні і заявив, що поліграф довів необґрунтованість звинувачень у лобіюванні законів і отриманні хабара.

Як повідомляє “Новинарня“, процедура проходження тесту на поліграфі відбулася в середу, 23 жовтня.

“Результати можна вважати однозначними…на користь опитуваної особи.
(Дубінський – ред.) не приховав правду, йому не відомо, хто ще міг бути пов’язаний (з хабарництвом – ред.)”, – йдеться у прямій мові поліграфа.

Дубінський після проходження поліграфу також сказав, що гроші не брав.

“Не знаю, чи можна поліграф надурити. Не намагався, тому не знаю. Емоційно виснажливо, але правда цього вартує”, – сказав він після проходження тесту.

Давид Арахамія мав пройти тест після Дубінського. Поліграфолог йому відмовив.

“У мене немає тесту під вашу ситуацію. Питання тільки під комітет. Я не готовий”.

Арахамія запропонував поліграфологу питати про будь-які голосування у Раді.

За словами нардепа, поліграфолог попросив час, щоб підготувати персоналізоване опитування. Мовляв, Арахамія не міг брати фізично участь у голосуванні за законопроєкт.

Тест на детекторі брехні для Арахамії запропонували пройти 24 жовтня о 16 годині.

Олександр Качура проходив тест російською.

“Друзі, тільки що я пройшов тест на детекторі брехні, який чітко вказав, що я не маю жодного відношення не до олігархічних кланів, не до будь-яких корупційних схем…І давайте розповімо суспільству про всі правки й законопроекти, які нами подавалися”, – написав нардеп у Facebook.

Качура також оголосив “поліграф-челендж”, закликавши інших нардепів “у тому числі від фракції “Слуга народу” протягом 5 днів пройти тест на поліграфі.

Як інформувала “Новинарня“, за даними, оприлюдненими у ЗМІ, 11 нардепів від “Слуги народу”, які входять до парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики, отримали по $30 тисяч за голосування проти законопроєкту щодо ліквідації корупційних схем під час оцінювання об’єктів нерухомості.
Цього ж дня президент Зеленський заявив, що депутати, які причетні до корупційного скандалу, мають пройти тест на детекторі брехні.

Читайте також:
“Слуга народу” Ткаченко має незаконний маєток на Трухановому острові, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна