“Слуги народу” вляпалися у корупційний скандал. Зеленський відреагував

 

Президент Володимир Зеленський відреагував на повідомлення про можливе одержання хабарів народними депутатами від його партії “Слуга народу” за голосування проти антикорупційного законопроєкту.

Як повідомляє “Новинарня“, про це президент написав на сторінці у соцмережі Facebook в середу, 23 жовтня.

За його словами, всі фігуранти цього скандалу мають пройти перевірку на поліграфі.

“Вважаю, що всі члени комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повинні пройти перевірку на детекторі брехні. Якщо цією перевіркою буде встановлено хоча б найменшу ймовірність того, що хтось із депутатів брав гроші за голосування у комітеті, цими депутатами мають зайнятися антикорупційні органи”, — написав Зеленський у себе у Facebook.

Крім того, він закликав пройти перевірку й нардепа від “Слуги народу” В’ячеслава Медяника, який вів у Раді переписку з невідомим, що просили його посприяти в якихось справах у Генпрокуратурі.

“Так само вважаю за необхідне вчинити і щодо депутата, який вів сумнівне листування щодо “вирішення питань”. І якщо підозри справдяться — ми з такими депутатами попрощаємося”, — додав президент.

За інформацією, оприлюдненою у ЗМІ, 11 нардепів від “Слуги народу”, які входять до парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики, отримали по $30 тисяч за голосування проти законопроєкту щодо ліквідації корупційних схем під час оцінювання об’єктів нерухомості.

Перший заступник голови парламентської фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко прокоментував пропозицію президента.

“Дійсно, можливо, до поліграфа треба провести розмову з депутатами комітету і одночасно з експертами, які скажуть нам, чи підходить поліграф до цього кейсу. Разом з тим, є позиція Президента, і ми не можемо не підтримувати її, вона досить справедлива. Про те, що для зняття цього накалу і елементів шоу, які вже виникають навколо цієї ситуації, варто колегам, які в цьому комітеті, всім пройти поліграф і зняти всі питання”, – сказав Корнієнко.

Депутат зауважив, що наразі немає єдиної позиції фракції щодо ситуації, яка склалася навколо членів фінансового комітету. Озвучити її, за словами Корнієнка, технічно можливо буде в понеділок, коли всі нардепи повернуться з роботи з виборцями.

Як інформувала “Новинарня“, нардеп від “Слуги народу” Шевченко виступив у російській пропагандистській програмі.

Читайте також:
“Слуга народу” Ткаченко має незаконний маєток на Трухановому острові, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна