“Слуга народу” Ткаченко має незаконний маєток на Трухановому острові, – ЗМІ

 

Народний депутат від “Слуги народу” і колишній гендиректор телеканалу “1+1” Олександр Ткаченко користується незадекларованим маєтком у природоохоронній зоні – на Трухановому острові у Києві.

Задекларувати нібито орендований будинок на острові Ткаченко мав ще будучи кандидатом у народні депутати, але цього так і не зробив, йдеться у розслідуванні Bihus.info.

Зазначається, що цю ділянку місто Київ передало в оренду на 15 років під водно-спортивний комплекс ТОВ “Навчально-спортивний комерційний клуб Україна”.

Фото: bihus.info

Будувати на цій землі житло заборонено, адже це – земля лісогосподарського призначення, яка належить до прибережної захисної смуги і входить до охоронної зони.

Однак на території розташований основний будинок, два будинки меншого розміру і двір з озером на ганку.

Фото: bihus.info

Зараз маєток оточений парканом. На автоматичних воротах постійно чергує сторож, який пояснює охочим підійти до води, що це — приватна територія.

Фото з цього незаконного маєтку на Трухановому острові Олександр Ткаченко оприлюднив ще у травні 2018 року, що свідчить про те, що використовує він його понад рік.

Водночас сам Ткаченко заявив “Українській правді”, що у травні орендував на пів року один із будинків на Трухановому острові – але не той, що на фото у журналістів. Депутат від “Слуги народу” і претендент на посаду голови КМДА запевнив, що договір оренди буде відображено у декларації за 2019 рік.

Як писала “Новинарня“, нардеп Ткаченко подав декларацію кандидата на посаду голови КМДА. За 2018 рік він задекларував майже 3 млн гривень зарплати на основному місці роботи “Телерадіокомпанії “Студія 1+1”, 300 тис. доларів готівкою і на банківських рахунках, 203 тис. гривень та 11 тис. доларів та ін.

Читайте також:
Богдан назвав двох осіб, з якими я маю погоджувати всі рішення, – Кличко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна