Під час перевірки Дубінського не виконали жодних вимог із тестування на поліграфі, – експертка

 

Під час перевірки на поліграфі заступника голови парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Олександра Дубінського не було виконано жодної з вимог проведення тестування.

Про це у четвер, 24 жовтня, заявила поліграфологиня Лідія Бауер, передає “Прямий”.

“Наразі ми всі дуже збентежені такою поведінкою колег. Проблема в тому, що наша діяльність не є ліцензованою. Ми лише спеціалісти. Якби були ліцензії – це було би краще, і ви знали би, що звернулися до ліцензованого поліграфолога”, – сказала Бауер.

Вона наголосила, що поліграфічна експертиза може бути проведена лише у випадку її призначення судом. В іншому випадку це або інтерв’ю з використанням поліграфа, або тестування.

“Вчора це було не тестування (перевірка Дубінського на поліграфі, – “Н”). Це було шоу. Я не буду нікого критикувати. Я не критик, а експерт. Лише можу розповісти, як воно повинно відбуватися. Тестування відбувається у приміщенні, де є лише експерт-поліграфолог та особа, яка проходить тестування… Без журналістів”, – додала Бауер.

Вона зауважила, що є певні правила проведення поліграфічного тестування, яких необхідно дотримуватися, щоб отримати правильні психофізіологічні реакції організму людини на ті стимули, які пред’являються.

“Там не було виконано жодної з вимог проведення тестування (при перевірці Дубінського, – “Н”) на поліграфі. Це зовсім не тестування. Жоден тверезо мислячий поліграфолог не буде тестувати політика”, – завершила Бауер.

Як інформувала “Новинарня“, за даними, оприлюдненими у ЗМІ, 11 нардепів від “Слуги народу”, які входять до парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики, отримали по $30 тисяч за голосування проти законопроєкту щодо ліквідації корупційних схем під час оцінювання об’єктів нерухомості.
Цього ж дня президент Зеленський заявив, що депутати, які причетні до корупційного скандалу, мають пройти тест на детекторі брехні.

Читайте також:
САП відкрила провадження щодо хабарництва “слуг народу” у Раді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна