САП відкрила провадження щодо хабарництва “слуг народу” у Раді

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину одинадцятьома нардепами “Слуги народу”, які могли отримати по 30 тис. доларів хабара.

Про це у середу, 23 жовтня, повідомляє пресслужба САП.

За інформацією “Української правди”, підставою для порушення кримінального провадження стала публікація журналістського матеріалу.

“За інформацією, оприлюдненої у засобах масової інформації, 11 народних обранців, які є членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики, нібито отримали по 30 тис. доларів США неправомірної вигоди за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості на засіданні комітету Верховної Ради”, – йдеться у повідомленні.

Як писала “Новинарня“, президент Володимир Зеленський та керівництво партії “Слуга народу” вимагають, аби депутати від цієї ж політсили пройшли детектор брехні, щоби перевірити, чи отримували “слуги народу” гроші за голосування проти законопроєкту щодо ліквідації корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості на засіданні фінансового комітету.

Читайте також:
Генпрокурор доручив перевірити листування депутата “СН” щодо “рішалова” у ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна