Генпрокурор доручив перевірити листування депутата “СН” щодо “рішалова” у ГПУ

 

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка доручив провести перевірку щодо листування народного депутата від фракції “Слуга народу” В’ячеслава Медяника.

Як передає УНІАН, про це генпрокурор сказав в ефірі програми “Право на владу” 17 жовтня.

Раніше, за інформацією ЗМІ, 16 жовтня журналісти в парламенті сфотографували листування в месенджері депутата “СН”, члена Комітету з питань правоохоронної діяльності В’ячеслава Медяника з Олександром Яровим (бізнесмен з Дніпра), який говорить, що раніше працював “у зв’язці з ГП”, просить посприяти у розв’язанні питань із правоохоронними органами, зокрема в Генпрокуратурі. В листуванні згадується ім’я заступника генпрокурора Віктора Трепака, який нібито займається темою “цукру”, згадується назва “Океан” тощо.

“У тій самій переписці написано, що ситуація, яка існувала раніше, коли був “свій” прокурор, який займався конкретними справами і вирішував конкретні питання, то ця ситуація сьогодні вже не існує в прокуратурі”, – зауважив Рябошапка.

На питання, з ким переписувався Медяник, генпрокурор зазначив: “Він переписувався з бізнесменом. Але він намагався з’ясувати чи вирішити ці питання з одним із моїх заступників (Трепаком – “Н”), який його не знає, не знав і ніколи не спілкувався з народним депутатом”.

Рябошапка повідомив: “Я вже доручив провести перевірку цього факту, з’ясувати, чи є там достатньо даних для того, щоб його внести до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань”.

Водночас він звернувся до народних депутатів: “Якщо такі переписки щодо цукру будуть вестися і надалі, то я не виключаю, що наступні переписки просто будуть щодо сухарів”.

В’ячеслав Медяник обраний до Верховної Ради в окрузі №27 на Дніпропетровщині як висуванець “Слуги народу”, близький до кіл олігарха Ігоря Коломойського. Він був помічником нардепа VIII скликання Андрія Денисенка (був членом партії Коломойського “УКРОП”).
Його покійний батько Анатолій Медяник працював начальником спецпідрозділу по боротьбі з корупцією і оргзлочинністю СБУ в Дніпропетровській області.

Читайте також:
На переатестацію подалися 95% прокурорів: як реформується відомство

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна