Заступником генпрокурора став викривач з СБУ Віктор Трепак

 

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про призначення своїм заступником Віктора Трепака.

Про це у вівторок, 8 жовтня, повідомила Генпрокуратури.

У відомстві нагадали, що Віктор Трепак з 2000 року був призваний на військову службу в органах СБУ, де працював на оперативних і керівних посадах. У 2015-2016 роках Трепак обіймав посаду першого заступника голови СБУ – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.
Із липня 2016 року до 31 серпня 2018 року – професор кафедри Національної академії Служби безпеки України, із вересня 2018 року по жовтень 2019-го – доцент кафедри кримінального права і кримінології Львівського національного університету імені Франка.

Кандидат юридичних наук. Учасник бойових дій на Сході України.

Як інформувала “Новинарня“, у 2016 році Віктор Трепак передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх високопосадовців. Колишній перший заступник голови СБУ розповів журналістам про “чорну бухгалтерію” “регіоналів” із загальними виплатами на суму майже 2 млрд доларів. У документах згадувався, крім іншого, американський політтехнолог Пол Манафорт, який співпрацював з Януковичем і очолював виборчий штаб Трампа на виборах в США 2016 року.

У липні 2016 року Трепак повідомляв, що його наступник Демчина готує “зачистку” працівників СБУ, які розслідували справу “діамантових прокурорів”. Ця “чистка” завершилася в лютому 2017-го.

Читайте також:
Екс-голова управління “К” СБУ Трепак увійшов до команди Гриценка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна