Екс-голова управління “К” СБУ Трепак увійшов до команди Гриценка

 

Колишній перший заступник голови Служби безпеки України – начальник Головного управління “К” (по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю” ЦУ СБУ Віктор Трепак оголосив про своє входження до виборчої команди Анатолія Гриценка.

Як передає “Новинарня“, про це генерал-майор СБУ написав 22 січня на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Після вчорашньої передачі «Свобода слова» на ICTV отримав багато дзвінків та смс з одним питанням – чи означає моя участь у цій передачі те, що я входжу до команди кандидата у президенти України Анатолія Гриценка. Відповідаю – так. Я прийняв таке рішення.
Чесно признаюсь, що далось воно мені не просто з огляду на те, що я не є публічним політиком і завжди волів займатися конкретними практичними питаннями. І вважав, що публічна діяльність і політика – це не моє. Але наразі вибирати не доводиться, бо на цих президентських виборах вирішується доля країни. Існує величезна загроза збереження існуючої олігархічної системи правління і проросійського вектору подальшого розвитку України. Усунути цю загрозу може лише перемога демократичного і проукраїнського кандидата. Важливою передумовою перемоги такого кандидата є об’єднання ключових демократичних сил і політиків”, – заявив Трепак.

“Так склалася ситуація, що збереження незалежної і суверенної України, подальший її демократичний розвиток значною мірою залежать від трьох відомих громадських діячів – Святослава Вакарчука, Анатолія Гриценка та Андрія Садового. І це (хочуть вони чи не хочуть) покладає на них колосальну відповідальність, відсуваючи далеко на другий план особисті плани та політичні амбіції. Бо особисте у даному разі є просто незрівнянним з долею України – адже вони діють не як звичайні люди, а як громадські лідери. З кожним з них (і з Вакарчуком, і з Гриценком, і з Садовим) я особисто говорив щодо необхідності зусиль на президентських виборах. З деким з них – неодноразово. Намагався знайти переконливі аргументи для кожного.
На моє глибоке переконання, для демократичної за своєю суттю людини президентство (як і інша посада) не може бути самоціллю. А тим більше у ситуації, коли головним завданням є зберегти Україну. А владних можливостей для самореалізації і втілення задуманого існує з надлишком – високих посад вистачить усім бажаючим потрудитись на благо Вітчизни”, – пояснив Трепак.

На думку генерал-майора СБУ, часу на роздуми щодо об’єднання немає, “рішення потрібно приймати вже”.

Трепак закликав визначатися “з чисто прагматичних міркувань” і робити ставку “на того, хто має найбільшу електоральну підтримку, а отже й найбільший шанс перемогти”.

“Треба зробити все, щоб не дати можливості діючій олігархічній владі на президентських виборах зацементувати своє правління, а антиукраїнським силам – здійснити новий реванш”, – заявив Трепак.

Як повідомляла “Новинарня“, Віктор Трепак очолював управління “К” та був другою людиною в СБУ з 19 липня 2015-го до 14 квітня 2016 року. Найбільшим його здобутком на посаді була “справа діамантових прокурорів”, яка фактично була спущена на гальмах після звільнення Трепака та “зачистки” управління “К”.

Читайте також:
ЦВК зареєструвала Гриценка, Мураєва і Купрія кандидатами у президенти

СБУ викликала Гриценка на допит у справі 2014 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна