СБУ викликала Гриценка на допит у справі 2014 року

 

Слідчі СБУ запросили лідера партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка на допит як свідка щодо обставин російської окупації Донбасу та анексії Криму.
Про це прес-центр Служби безпеки України повідомив у “Фейсбуці” ввечері 12 січня.

“Виклик пов’язаний з оприлюдненням ним в одному з телевізійних ефірів інформації щодо обставин російської окупації Донбасу та анексії Криму”, – сказано в дописі.

“Вважаємо, що свідчення громадян про відомі їм факти розгортання гібридної агресії РФ є патріотичною громадянською позицією. Водночас, з подивом ознайомилися із сьогоднішньою заявою А. Гриценка, оскільки ще на початку тижня людина, яка, назвавши своє прізвище, заявила про юридичне представлення його інтересів, узгодила зручний для Гриценка час візиту до Служби та з’ясувала причини та підстави для запрошення”, – зазначили в СБУ.

СБ України наголосила, що “діє виключно в межах чинного законодавства”.

Як інформувала “Новинарня“, 11 січня Гриценко висунувся у президенти від “Громадянської позиції”.

Читайте також:
“Чужим прутнем кропиву косити”. Гриценко зробив різку заяву після нападу на нього в Одесі

Гриценко заявив про власний “мирний план” для Донбасу. Він входить до групи з росіянами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна