Зеленський вимагає перевірити на детекторі брехні, чи отримували “слуги народу” гроші за голосування

 

Керівники офісу президента та керівники партії “Слуга народу” вимагають перевірки на детекторі брехні для нардепів від цієї ж політсили-членів фінансового комітету та авторів кількох законопроєктів. Підозрюють, що нардепи могли отримувати гроші за голосування.

Керівник фракції “Слуга народу” Давид Арахамія написав у внутрішній чат фракції, що з вимогою про перевірку на поліграфі до нього телефонував сам президент України Володимир Зеленський, повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерела у партії.

“Це неправда. Не було такого. Президент у Японії”, – сказав голова фракції “Слуга народу” у коментарі “24 каналу”.

На запитанная, чи повинні були би “слуги народу”, на думку Арахамії, пройти детектор брехні після цього, політик відповів: “Ми зараз досліджуємо цю ситуацію. Не можу сказати, хто має (проходити поліграф), хто не має. Ми залучили декілька психологів-криміналістів, щоб зрозуміти, наскільки це взагалі буде правильним кроком, і чи може це бути використано, щоб ці звинувачення кваліфікувати чи ні”.

Нагадаємо, на засіданні фінансового комітету Ради депутати від фракції “Слуга народу” відмовилися підтримати скасування корупційної схеми, закладеної у процедуру оцінки вартості житла.

Зокрема, за даними колишнього держуповноваженого АМКУ Агії Загребельської, при оформленні угод з нерухомістю українці щодня відраховують близько 1 мільйона гривень непотрібних платежів фірмам-прокладкам, за якими ймовірно стоять одіозні екснардепи групи “Відродження” Антон Яценко і Віталій Хомутиннік.

Виявилося, що тільки п’ятеро членів комітету від “Слуги народу” хочуть знищити монополію Яценка. Одинадцять “слуг народу” принципово зайняли сторону Яценка. Серед них – люди, близькі до бізнесмена Ігоря Коломойського, а саме – Дубінський і Василевська, написав у своєму блозі екснардеп Сергій Лещенко.

За його даними, керівництво фракції “Слуга народу” підозрює, що якщо не всі, то деякі з 11 депутатів отримали кожен по 30 тисяч доларів за відмову знищувати цю “схему”. Тож цих 11 нардепів офіс президент прагне провести тест на поліграфі.

Раніше про вимогу офісу президента щодо поліграфа для “слуг народу” з фінансового комітету писав нардеп, заступник голови фінансового комітету Ради Олександр Дубінський.

За його словами, ця вимога надійшла після звернення кількох нардепів, яким не сподобалось голосування членів комітету, “де було ухвалене рішення про знищення монополії на оціночну діяльність і “площадок Яценка” + демонополізацію ринку держзакупівель через систему Prozorro, а також зниження цін на участь у торгах + забезпечення прозорої роботи СЕТАМ/АРМА”.

Дубінський переконував, що готовий пройти детектор брехні, щоб стало відомо, чи отримував він гроші за голосування.

Нардеп також запевнив, що пройдуть поліграф і його колеги по комітету. При цьому, на переконання Дубінського, детектор брехні мають пройти і працівники офісу президента, і депутати-автори “скандальних законопроєктів”. Таких сумнівних документів нардеп нарахував вісім та опублікував їх у соцмережі разом з переліком авторів.

“Багато депутатів кажуть, що вони не голосували, щоби вже з наступного тижня, у вівторок подати новий, альтернативний законопроєкт, який враховуватиме не тільки “площадки Яценка” (щодо процедури оцінки вартості нерухомості), а й – Prozorro, АРМА і таке інше. Це те, про що писав пан Дубінський. Є депутати, які кажуть, що підтримували альтернативний законопроєкт, де треба було повністю демонополізувати ці “площадки”, але залишити їх на тимчасовий період, допоки Фонд держмайна на зробить свою “площадку”, – сказав Давид Арахамія.

Як писала “Новинарня“, Генпрокурор Руслан Рябошапка доручив перевірити листування депутата “СН” щодо “рішалова” у ГПУ.

Читайте також:
“Тремтіть, бандерлоги”: Дубинський підтримав однопартійця Бужанського в конфлікті з журналісткою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна