Трамп скасував санкції проти Туреччини

 

Президент США Дональд Трамп оголосив про зняття санкцій проти Туреччини, введених після початку турецького наступу на півночі Сирії.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 23 жовтня, пише CNN.

“Я доручив міністру фінансів скасувати всі санкції, запроваджені 14 жовтня у відповідь на початкові наступальні дії Туреччини проти курдів. Таким чином, санкції будуть скасовані, якщо не трапиться чогось, що нас не влаштовує”, – заявив Трамп на спеціальній пресконференції в Білому домі.

Він також сказав, що “невелика кількість” американських військ залишиться в Сирії для захисту нафти в регіоні.

“Великий успіх на кордоні Туреччини та Сирії. Безпечна зони створена. Перемир’я дотримано, а бойові дії завершені. Курди в безпеці і дуже добре з нами працюють. Полонені члени ІД знаходяться під контролем” – написав президент США в Twitter.

Як відомо, США 15 жовтня оголосили санкції проти міністерств оборони та енергетики Туреччини, а також міністрів оборони, енергетики та внутрішніх справ. Трамп тоді також заявив, що посилює санкції проти сталі та скасовує торгову угоду на 100 мільярдів доларів.

Напередодні було оголошено про угоду між Росією та Туреччиною, за якою Анкара погодилася обмежити свої військові дії на півночі Сирії прикордонним районом, який турецькі сили захопили у курдів починаючи з 9 жовтня, після того, як американські війська несподівано вийшли звідти.

Німеччина запропонувала створити зону безпеки під міжнародним контролем, за участю Туреччини та Росії.

Напереродні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про початок воєнної операції турецьких військ на території Сирії.

Заяви лідера Туреччини пролунали після озвучених ініціатив президента США Дональда Трампа вивести з Сирії американські війська, припинивши допомогу курдським загонам. Проти таких намірів Трампа виступив Конгрес.

Читайте також:
США виводять військових із півночі Сирії з огляду на наступ Туреччини, – Пентагон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна