“Інформаційна ізоляція”: політв’язня Вигівського в РФ перевели до віддаленої камери

 

Ув’язненого у Росії киянина Валентина Вигівського ізолювали від інших ув’язнених у камері та на прогулянках.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 23 жовтня, розповів батько ув’язненого Петро Вигівський, передає “Громадське радіо”.

22 жовтня родина отримала листа від Валентина. Він перший після обміну полоненими 7-го вересня, зазначив батько.

“Йому зробили таку інформаційну ізоляцію. Починаючи десь з 15 серпня його перевели в таке місце, де не чути радіо, немає нікого у сусідніх камерах, на прогулянках також нікого немає поряд із ним, він гуляє один”, — повідомив Петро Вигівський.

Також, за словами батька, його стороняться й охоронці установи. Крім цього Вигівський додав, що син писав про погані умови утримання та їжу.

“Писав навіть, що фізичними вправами займатися не може, бо немає сил”, — додав батько.

Як інформувала “Новинарня“, Дарницький районний суд Києва в лютому 2017 року визнав вирок засудженого в Росії за шпигунство українця Валентина Вигівського та дозволив йому відбувати в Україні покарання за ч. 1 ст. 114 ККУ (шпигунство), задовольнивши таким чином клопотання Міністерства юстиції України.
Таким чином, суд дозволив почати процедуру передачі Вигівського в Україну в рамках Конвенції про передачу засуджених осіб.

Киянина Вигівського, 1983 р.н., затримали в окупованому Криму ще у вересні 2014 року. ФСБ Росії інкримінувала йому збір закритої інформації на підприємствах оборонно-промислового комплексу.
15 грудня 2015 року Московський обласний суд засудив Вигівського до 11 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Верховний суд РФ у березні 2016 року визнав законним цей вирок.

Валентин Вигівський відбуває покарання в колонії суворого режиму в Кіровській області РФ.
У квітні 2016 року Україна спрямувала до Росії запит про передачу засудженого українця.

Міністерство юстиції України у грудні повідомляло, що після ухвалення судом рішення в Росію спрямують інформацію про ухвалене рішення разом із копією постанови суду. Після цього, за згоди всіх сторін, має відбутися передача ув’язненого в Україну.

Читайте також:
МЗС: Росія незаконно утримує 13 українських політв’язнів

Мін’юст робить кроки для повернення з Росії киянина Вигівського,
засудженого за “шпигунство”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна