Україна визнала шпигунство ув’язненого в РФ Вигівського для його повернення

 

Дарницький районний суд Києва визнав вирок засудженого в Росії за шпигунство українця Валентина Вигівського та дозволив йому відбувати покарання в Україні.
Про це повідомив “Українським новинам” Артем Ткач – помічник судді Олександра Домарєва, який виніс рішення.

Він повідомив, що 10 лютого суд задовольнив клопотання Міністерства юстиції України.

“Клопотання задоволено. Суд вирішив, що громадянин Вигівський має відбувати покарання за злочин, передбачений ч. 1 ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу [України] у вигляді 11 років позбавлення волі, на території України”, – повідомив помічник судді.

Таким чином, суд дозволив почати процедуру передачі Вигівського в Україну в рамках Конвенції про передачу засуджених осіб.

Як повідомляла “Новинарня“, киянина Валентина Вигівського, 1983 р.н., затримали в окупованому Криму ще у вересні 2014 року. ФСБ Росії інкримінувала йому збір закритої інформації на підприємствах оборонно-промислового комплексу.
15 грудня 2015 року Московський обласний суд засудив Вигівського до 11 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Верховний суд РФ у березні 2016 року визнав законним цей вирок.

33-річний Вигівський відбуває покарання в колонії суворого режиму в Кіровській області РФ.
У квітні 2016 року Україна спрямувала до Росії запит про передачу засудженого українця.

Міністерство юстиції України у грудні повідомляло, що після ухвалення судом рішення в Росію спрямують інформацію про ухвалене рішення разом із копією постанови суду. Після цього, за згоди всіх сторін, має відбутися передача ув’язненого в Україну.

Читайте також:
МЗС: Росія незаконно утримує 13 українських політв’язнів

Мін’юст робить кроки для повернення з Росії киянина Вигівського,
засудженого за “шпигунство”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна