Мін’юст робить кроки для повернення з Росії киянина Вигівського, засудженого за “шпигунство”

 

Міністерство юстиції України прийняло рішення про прийняття засудженого російським судом Валентина Вигівського в Україну для подальшого відбування покарання на підставі Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року. Про це інформує в суботу, 31 грудня, прес-служба Мін’юсту.

Зазначається, що наразі відповідні документи відправлено до Дарницького районного суду міста Києва з клопотанням про приведення вироку суду Російської Федерації, яким засуджено Вигівського, у відповідність із законодавством України.

Після отримання копії ухвали суду Мін’юст спрямує до РФ інформацію про прийняте рішення разом із копією ухвали суду. Відтак, при наявності згоди всіх сторін, має відбутися передача ув’язненого.

Зазначається, що такі дії Мін’юсту стали можливі після того, як 4 квітня до Міністерства юстиції надійшло звернення батька, Петра Вигівського, з проханням вирішити питання про передачу з Російської Федерації в Україну його сина Валентина, якого російська судова система призначила винним у “шпигунстві”.

Як відомо, Валентина Вигівського незаконно затримали в Сімферополі в 2014 році. Киянин поїхав до окупованого Криму у справах. За два дні мав повернутися додому, але місцева самооборона затримала його на залізничному вокзалі.
З Криму чоловіка доправили в Росію, у Лефортовське СІЗО. Майже 9 місяців до нього не пропускали українських консулів.
За обвинуваченням у військовому й економічному шпигунстві Московський обласний суд 15 січня 2016 року засудив Вигівського до 11 років колонії суворого режиму.

Читайте також:
Росія незаконно утримує на своїй території щонайменше 17 українців
і ще 27 – у Криму. ЗАЯВА МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна