Українського журналіста Асєєва в “ДНР” засудили до 15 років тюрми

 

Бойовики терористичної організації “ДНР” засудили до 15 років ув’язнення українського журналіста Станіслава Асєєва.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 22 жовтня, інформує так звана “прокуратура ДНР”.

Бойовики стверджують, що Асєєв засуджений за кількома “статтями”:

  • “організація екстремістської організації”;
  • “шпигунство”;
  • “підбурювання до шпигунства”;
  • “публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності”;
  • “публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності”.

“Підсудному призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 15 років з позбавленням права займатися журналістською діяльністю терміном на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи терміном на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Вирок вступив у законну силу”, – йдеться в повідомленнях на сайтах бойовиків.

Екснардеп Єгор Фірсов, який до затримання товаришував із Асєєвим та одним із перших заявив про його затримання, вважає, що “вирок” українському журналісту – це хороший знак.

“У цілому факт засудження був очікуваний. Це, як правило, є умовою обміну. Сподіваємося, що переведення в колонію поліпшить місце утримання Стаса. Тому, як би дивно це не звучало, вирок – це непоганий сигнал”, – написав на сторінці у соцмережі Facebook Фірсов.

Українська влада поки не коментувала вирок Асєєву.

Як повідомляла “Новинарня“, донецький журналіст і блогер Станіслав Асєєв (1.10.1989 р.н.), який писав до київських ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін, зник на початку червня 2017 року на окупованій території.
Пізніше з’ясувалося, що він затриманий бойовиками “ДНР” та обвинувачений у шпигунстві.
Асєєв сподівався на звільнення через обмін, однак бойовики не включили його до списків для обміну, що відбувся 27 грудня.

На початку липня стало відомо, що Стас оголосив голодування.

Згодом російський пропагандистський телеканал зняв відео, на якому зламаний Асєєв визнає, нібито він шпигував на Головне управління розвідки України.

Книга Станіслава Асєєва (Васіна) отримала спеціальну відзнаку на 25-му Форумі видавців у Львові (BookForum) у вересні 2018 року.

Читайте також:
У Конгресі США закликали “ДНР” звільнити журналіста Асєєва:
“ситуація стає жахливою”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна