Внутрішні війни в команді Зеленського: голова Київської ОДА оприлюднив заяву про відставку

 

Голова Київської обласної держадміністрації Михайло Бно-Айріян оприлюднив заяву про звільнення з посади, датовану 20 жовтня.

Про це Бно-Айріян у неділю написав на своїй сторінці у фейсбуці.

“Прошу прийняти мою відставку з посади голови Київської обласної державної адміністрації”, – сказано в документі.

Про причини такого рішення Бно-Айріян не повідомляє.

У коментарі до допису в соцмережі він зацитував уривок роману “Сад Гетсиманський” Івана Багряного: “Ліпше умерти раз, умерти гордо, з незламаною душею, аніж повзати на колінах і вмерти двічі — морально й фізично. Але в першім варіанті ще є шанс взагалі не вмерти”.

Напередодні, 18 жовтня, Бно-Айріян звітував у ФБ про перші 100 днів роботи на посаді.

“Цей час я присвятив тому, аби мрії про зміни в області наблизилися до реальності. Я вірив, і, напевно, вірю і досі, що зміни у країні можливі. Головне захотіти.
Ми зрушили багато питань з мертвої точки. Ми змусили багатьох вийти з зони їхнього комфорту.
Щоп’ятниці я виїжджав в область до людей, аби розуміти реальну ситуацію в країні. Я почав приймати громадян особисто.
Це був крутий досвід. І я дякую людям за їхню чесність. Люди прагнуть змін. І нам не вибачать, якщо все буде по-старому.
Результат за цей час – отриманий попри, а не завдяки”, – написав голова ОДА.

Він виклав посилання на звіт про свою роботу на посаді, закликав дивитися й коментувати.

Того ж дня, 18 жовтня, Михайло Бно-Айріян повідомив у соцмережі про зникнення документів на більш як 2,5 млрд гривень та документацію на пів мільярда гривень, яка “загадково згоріла”. За його словами, це було виявлено у процесі аудиту Департаменту регіонального розвитку та будівництва Київської ОДА.

“Хочу усіх своїх працівників ще раз попередити – буду вижигати подібну практику в КОДА. Раз і назавжди. Не ставайте героями таких відео. Тому що все стане явним. Рано чи пізно”, – написав голова адміністрації, виклавши відеозвернення.

У відео голова ОДА розповів про те, що 5 липня – ще до його призначення – в автомобілі ВАЗ-2102 (“двійка”) згоріли вилучені бухгалтерські документи Департаменту регіонального розвитку та будівництва та ТОВ “Спецкомплектпостач” – великого підрядника ОДА, який обслуговує дороги в області.

Як пише “Українська правда”, з приводу звільнення Бно-Айріяна колишній нардеп Сергій Лещенко заявив, що той подав у відставку за власним бажанням.

“Цьому передувала масована інформаційна кампанія, яку вела група Коломойського проти “губернатора”, який був ставлеником спікера ВР Дмитра Разумкова. Ціна питання – потоки і земля у Київській області, яка є найдорожчою в Україні”, – заявив ексдепутат.

19 жовтня Бно-Айріян скаржився на нардепа від Київщини Олега Дунду, близького до олігарха Ігоря Коломойського, який нібито займався “маніпуляціями, дискредитацією та формуванням шлейфу скандальності” навколо голови ОДА.

Читайте також:
Зеленський призначив Бно-Айріяна новим головою Київської ОДА

Як інформувала “Новинарня“, 26 червня кандидатуру Бно-Айріяна і ще семи майбутніх голів ОДА погодив Кабінет Міністрів. 10 липня відбулося призначення нового голови КОДА.
Тимчасовим в.о. голови Київської обласної державної адміністрації був В’ячеслав Кучер.

Бно-Айріян Михайло Каренович народився 1 лютого 1984 року у місті Баку (Азербайджан). Закінчив Київський національний університет імені Т. Г. Шевченка за спеціальністю “Міжнародні економічні відносини” з кваліфікацією економіста-міжнародника, перекладача з арабської мови.
У 2009-2011 роках працював на посаді третього, а згодом другого секретаря посольства України в Росії. В 2011 році став помічником міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка.
В січні 2013 року обійняв посаду радника віце-прем’єр-міністра України Костянтина Грищенка з гуманітарних питань. З січня 2015 року обіймав посаду начальника управління європейської інтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
З жовтня 2016 року і до призначення на посаду голови Київської ОДА працював в ДП НЕК “Укренерго” на посаді заступника директора з комунікацій та міжнародного співробітництва.
Минулого року на керівній посаді в “Укренерго” Бно-Айріян заробив 3,4 млн грн.
Одногрупник голови партії “Слуга народу” Дмитра Разумкова по Інституту міжнародних відносин.

Проти призначення Бно-Айріяна на КОДА виступала група олігарха Ігоря Коломойського.

Читайте також:
“ПриватБанк” виграв апеляцію у Коломойського в Лондонському суді

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна