Зеленський призначив Бно-Айріяна новим головою Київської ОДА

 

Президент України Володимир Зеленський призначив Михайла Бно-Айріяна головою Київської обласної державної адміністрації.

Указ про це  Володимир Зеленський підписав під час церемонії представлення нового голови Київської ОДА у Бориспільській міській раді, передає Zaxid.net.

Михайла Бно-Айріяна президент назвав фаховим спеціалістом, дійсним менеджером. Після підписання відповідного указу, президент вручив йому посвідчення голови Київської ОДА.

Нагадаємо, 26 червня кандидатуру Бно-Айріяна і ще семи майбутніх голів ОДА погодив Кабінет міністрів. Тимчасовим в.о. голови Київської обласної державної адміністрації був В’ячеслав Кучер.

Бно-Айріян Михайло Каренович народився 1 лютого 1984 року у місті Баку (Азербайджан). Закінчив Київський національний університет імені Т. Г. Шевченка за спеціальністю “Міжнародні економічні відносини” з кваліфікацією економіста-міжнародника, перекладача з арабської мови.

У 2009–2011 роках працював на посаді третього, а згодом другого секретаря посольства України в Росії. В 2011 році став помічником міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка.

В січні 2013 року обіймає посаду радника віце-прем’єр-міністра України Костянтина Грищенка з гуманітарних питань. З січня 2015 року обіймав посаду начальника управління європейської інтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

З жовтня 2016 року і до призначення на посаду голови Київської ОДА працював в ДП НЕК “Укренерго” на посаді заступника директора з комунікацій та міжнародного співробітництва.

Минулого року на керівній посаді в “Укренерго” Бно-Айріян заробив 3,4 млн грн.

Імовірно, одногрупник голови партії “Слуга народу” Дмитра Разумкова по Інституту міжнародних відносин.

Як повідомляла “Новинарня“, 11 червня президент Володимир Зеленський звільнив та відсторонив від посад 15 голів ОДА. 24 червня президент  Зеленський звільнив з посад голів держадміністрацій також Житомирської, Рівненської, Черкаської областей.

Читайте також:
Президент призначив заступника голови СЗР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна