Білецький відповів на закиди щодо проплаченого “Нацкорпусу” на акціях 14 жовтня

 

Лідер партії “Національний корпус”, колишній нардеп і командир батальйону “Азов” Андрій Білецький спростував припущення журналістів про те, що до опозиційних акцій 14 жовтня в Києві були залучені проплачені люди під символікою його партію.

Як передає “Новинарня“, про це Білецький сказав, відповідаючи на запитання Романа Скрипіна в програмі “Скрипін Прайм” на телеканалі ATR 17 жовтня.

Ведучий зацитував оціночний допис у соцмережі головного редактора “Новинарні” Дмитра Лиховія, в якому йшлося про те, що, ймовірно, задля забезпечення більшого представництва “НК” на спільній акції опозиції “Марш спротиву капітуляції” було залучено не лише партійних активістів, а й “змучені обличчя”, “відверту тітушню”, “14-річних шмаркачів на кортах” і “бабушок-дєдушок” у куртках чи футболках із символікою “Нацкорпусу” та однаковими синьо-жовтими прапорами. Ішлося також про інших, “хто знуджено чекав на парапетах з вудлищами, коли мітинг закінчиться”, та висловлювалися припущення, навіщо забезпечувалася така масовка.

Одна з колон “Нацкорпусу” на “Марші спротиву капітуляції” в Києві 14 жовтня. Фото: ФБ Олег Богачук

Білецький у відповідь заявив, що всі учасники демонстрації були “зрізом суспільства”.

“Хіба всі майдани виглядають як зборища елітних пасіонаріїв? Чи це зріз нашого суспільства?” – сказав Білецький.

Він заперечив залучення до акції 14-15-річних, вказавши на те, що хлопці на фото з символікою “НК” насправді старші, ніж здається.

“Це чудово, що молоді люди, які навіть не брали участі в попередньому Майдані, все одно займають активну позицію… І це добре, коли приїжджає російськомовна молодь із Харкова, Сєвєродонецька, Маріуполя. Краще хай ця молодь залучається на український бік”, – зазначив лідер правої партії.

Поведінку і байдужий вигляд людей у куртках “НК” після мітингу Білецький пояснив тим, що вони довго їхали до Києва, багато ходили, брали участь також у акції націоналістів і до вечора стомилися.

“Що стосується курток, то можете взяти будь-яку нашу акцію, ми налагодили цю систему, і в “Нацдружинах”… Ми ці куртки масово відшиваємо, і членство саме їх купує, за цю суму”, – сказав Білецький. Він наголосив, що сторонній людині одяг із символікою “НК” не нададуть.

Це все активісти, за це я можу відповідати”, – підтвердив лідер партії.

“Всі чудово знають, що “НК” – це найбільш розгалужена в Україні мережа і структура. Я певен, що це активісти”, – сказав Андрій Білецький.

На закид Скрипіна, що Білецького можуть спіймати на неправді, лідер “Нацкорпусу” сказав: “…А я повинен довіряти своїм людям”.

Коментуючи участь “НК” в акціях спільно з партією Петра Порошенка, Андрій Білецький нагадав, що його політична сила протестувала проти “мирних планів” Порошенка і в його президентську каденцію. А якщо Порошенко здобув досвід на дипломатичному фронті і зараз “вирішив сказати наступнику, що “так не можна, я на цьому обпікся” – то це позитивно насправді”.

Читайте також:
Як захисники України проти капітуляції марширували. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна