Що робили на Марші спротиву капітуляції “майданарбайтери” у формі “Нацкорпусу”

 

Дмитро Лиховій
журналіст, головний редактор “Новинарні

(FB)

Вдивлявся вчора у ці відсторонені, змучені обличчя. Не той уже тепер “Нацкорпус”. Печалька.

А ще ж була відверта тітушня, 14-річні шмаркачі “на кортах”, бабушки-дєдушки – теж у куртках чи футболках “НК”. І інші, хто знуджено чекав на парапетах з вудлищами, коли мітинг закінчиться.

Навіщо залучати таку масовку? Версій дві. Чи три.

Або показати вирішальну вагу “Нацкорпусу” в протестному русі. Та (або) рейдернути через це весь “Рух опору капітуляції”. Або тупо стало реальністю те, про що каже Арахамія. Тоді наймачем може бути і не сам “НК”, але без відома Білецького це не відбулося.

Скільки разів ми таке вже проходили… Нагадало партійних “майданарбайтерів” “Батьківщини” на тлі щирого мовного Майдану часів Януковича. Одні махаються – інші тримають прапор за тарифом мінімально передбачену кількість годин.

На користь конспірологічної версії із підминанням протестного руху нехорошими дядьками в нехороших цілях – те, що напередодні пересічного, загалом-то, мітингу було стільки “алярмових” заяв від Авакових. Наче тут армагеддон на вулицях готувався. Я це називаю “Шатун-2”.

І на самому Майдані були спроби щось таке інспірувати – чорні димовухи в натовпі, наприклад, і акцент на безпорядках у деяких ЗМІ.

Ні на що не натякаю, але в поєднанні цього всього, нагнітання напруги, і понять “Аваков” + “Нацкорпус” + проплачені мітингарі від “Нацкорпусу” (хай вони і вчора були в явній меншості) відчувається щось нехороше.

На місці пасіонарних організаторів “РОК” я вживав би заходів, щоб цьому запобігати.

Читайте також:
Як захисники України проти капітуляції марширували. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна