Майже половина українців за перехід російськомовних шкіл на державну мову, – КМІС

 

49% українців вважають, що запланований перехід російськомовних шкіл на українську мову навчання – це правильне рішення.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, передає “Еспресо”.

Згідно з опитуванням, 49% схвалюють перехід російськомовних шкіл на українську, 47% опитаних не підтримують, та близько 4% не змогли дати конкретної відповіді.

Дослідження проводилось 9-11 жовтня методом телефонного інтерв’ю з використанням комп’ютера, похибка результатів не перевищує 3%. Під час опитування свою думку мали змогу висловити 1200 респондентів з усієї України. Проте, у вибірку не потрапили мешканці окупованих територій Донецької і Луганської областей та анексованого Криму.

Як писала “Новинарня“, раніше мінстр освіти Ганна Новосад заявила, що російськомовні школи перейдуть на навчання українською з вересня 2020 року.

Читайте також:
Місто на Донеччині повністю відмовилося від класів навчання російською мовою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна