Людина вперше пробігла марафон швидше ніж за 2 години

 

Кенійський легкоатлет Еліуд Кіпчоге став першою людиною, яка пробігла марафон швидше ніж за дві години – за 1 год. 59 хв. 40 сек.

Кіпчоге встановив рекорд під час забігу вранці в суботу, 12 жовтня, у Відні. Однак це досягнення його не будуть зараховувати офіційно, оскільки забіг не проходив в умовах змагань Міжнародної федерації легкоатлетичних федерацій (IAAF).

Старт був організований саме для кенійця, і дистанцію він проходив з допомогою спеціальних людей – “пейсмейкерів”, які змінювали один одного й задавали темп.

Забіг відбувся у рамках Ineos 1:59 Challenge, профінансованого британцем Джимом Реткліфом, власником нафтохімічної компанії Ineos. Спеціально для події компанія поклала новий асфальт на алеї у віденському парку Пратер.

Офіційний світовий рекорд також належить Кіпчоге і становить 2:01:39.

Читайте також:
Перемогою над литовцями збірна України практично забезпечила вихід на Євро-2020

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна