Перемогою над литовцями збірна України практично забезпечила вихід на Євро-2020

 

Національна збірна України з футболу під керівництвом Андрія Шевченка перемогла команду Литви – 2:0 – і майже забезпечила собі вихід до фінальної частини чемпіонату Європи 2020 року.

Матч відбувся у п’ятницю, 11 жовтня, на полі стадіону ОСК “Металіст” у Харкові.

Обидва м’ячі забив гравець італійської “Аталанти” Руслан Малиновський (на 29-й і 58-й хвилинах).

“Синьо-жовті” мали беззаперечну ігрову перевагу над литовцями, завдавши 16 ударів по воротах суперника, з них 4 – у площину воріт (показник Литви – 5 і 1 відповідно).

Склад збірної України: П’ятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Соболь, Степанненко (Сидорчук, 73), Ярмоленко (Циганков, 64), Зінченко, Малиновський, Марлос (Коноплянка, 59), Мораес.

Таким чином, команда Шевченка у групі В відбору на Євро-2020 набрала 16 очок після 6 матчів, і тепер лише диво може завадити українцям посісти місце нижче другого й “пролетіти” повз фінал.
Це може статися лише у разі, якщо у двох заключних іграх Україна не набере жодного очка, і при цьому Сербія виграє всі три свої матчі, що лишилися, причому останній – в України з різницею більш ніж у 5 м’ячів (адже в першому колі українці вдома перемогли сербів 5:0).

Два заключні матчі українців – 14 жовтня з Португалією (в Києві) і 17 листопада з Сербією (в Белграді).

Читайте також:
Футболісти “Динамо” провідали звільнених моряків у лікарні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна