“Росія має відчути наслідки”: МЗС відреагувало на затримання в Криму активіста Приходька

 

МЗС України заявило про вирішальне значення уваги міжнародної спільноти до арешту в окупованому Росією Криму українського активіста Олега Приходька.

Про це повідомила у твіттері речниця зовнішньополітичного відомства Катерина Зеленко.

“Окупаційна влада продовжує переслідувати та утискати тих, хто виступає проти незаконної окупації Криму. Ще одного проукраїнського активіста Олега Приходька затримали та викрали. Міжнародна увага має вирішальне значення. Росія має відчути наслідки”, – написала Зеленко.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко у коментарі “Радіо Свобода” також наголосив на тому, що тиск на Росію з боку світової спільноти наразі є єдиним ефективним засобом захисту українців у РФ і на окупованих Росією територіях.

“Єдиним діючим на сьогодні механізмом, залишається тиск наших міжнародних партнерів. Тобто, наші можливості по тому, як зробити так, щоб ці люди не потрапляли в руки до ФСБ, дуже обмежені. Ми завжди раді бачити тих людей, які хотіли б жити разом з нами на нашій території, і це обов’язок наш, нашого народу і уряду – створити умови, достатні для того, щоб ці люди могли переїхати, хоча б тимчасово, і тут продовжувати жити, але як забезпечити їх права, захистити їх права в Криму, – це складно без допомоги наших західних партнерів”, – сказав Пристайко.

Як інформувала “Новинарня“, 9 жовтня російські силовики в окупованому Криму викрали українського активіста Олега Приходька з його будинку.

Читайте також:
Окупанти посадили на 1,5 роки суворого режиму херсонця, який їхав до Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна