14 жовтня ветерани проведуть Марш спротиву капітуляції, Зеленському обіцяють “перфоменс”

 

На День захисника України, 14 жовтня, ветерани бойових дій організовують у Києві Марш спротиву капітуляції, на якому вимагатимуть від президента заборонити впровадження особливого статусу для ОРДЛО, амністію для бойовиків та відведення українських військ.

Про це організатори акції повідомили на пресконференції у п’ятницю, 11 жовтня, інформує “5-й канал“.

“Основні вимоги акції: заборона впровадження особливого статусу для ОРДЛО, заборона впровадження амністії для бойовиків “Л/ДНР”, заборона відведення військ на лінії розмежування, заборона проведення будь-яких виборів до повернення контролю над ОРДЛО по всьому українсько-російському кордону”, – зачитала вимоги маршу командир батальйону “Госпітальєри”, народна депутатка від “Європейської солідарності” Яна Зінкевич.

Марш стартує від парку ім. Т. Шевченка. Там о 15:00 розпочнеться формування колон на чолі з ветеранами російсько-української війни. Далі хода рушить до майдану Незалежності, де планується провести  народне віче.

Звідти учаснику маршу попрямують до офісу президента, де відбудеться перфоменс. Який саме – поки не розповідають.

Організатори сподіваються, що на віче 14 жовтня збереться не менше людей, ніж на Марш захисників у День Незалежності. Ветерани запевнили, що кілька десятків тисяч людей їхатимуть із різних областей.

Паралельно відбудуться заходи в інших містах України.

Організатори окремо наголосили, що акція відбуватиметься виключно під національними прапорами – без жодної політичної символіки.

Учасники пресконференції, серед яких також були ветерани АТО Олександр Погребиський, Віктор Трегубов, Євген Панов, лідер партії “Національний корпус”, перший командир полку “Азов” Андрій Білецький тощо, повідомили, що рішення провести брифінг було спонтанним — як відповідь на пресмарафон Володимира Зеленського.

Ветеран-десантник Погребиський розповів, що напередодні запитав Зеленського, чи буде порушуватися у Мінську питання Дебальцевого, яке за Мінськими угодами має бути під контролем України. Президент відповів негативно, і ветерана це обурило.

Читайте також:
“Слава нації – ні капітуляції!”: як Київ виходив на новий РОК-Майдан.
ФОТО, ВІДЕО

Зеленський відкрив карти: велика аналітика за підсумками пресмарафону

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна