Німеччина не визнаватиме російські паспорти з Донбасу, – посол Мельник

 

Міністерство закордонних справ Німеччини наказало всім німецьким консульствам не визнавати російські паспорти, видані українцям на окупованому Донбасі.

Про це повідомив у Twitter посол України в Німеччині Андрій Мельник.

“Зрада скасовується: керівництво МЗС Німеччини особисто повідомило мені про вказівку всім німецьким консульствам НЕ ВИЗНАВАТИ російські паспорти, видані українцям на окупованому Донбасі”, – зазначив він.


Нагадаємо, 24 вересня німецьке видання Bild оприлюднило матеріал, в якому стверджується, що Німеччина нібито ставить візи у паспорти, видані Росією жителям тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей, та не робить різниці між паспортами РФ та цими “документами”.

За даними, які представлені в публікації, з квітня власникам російських паспортів було видано майже 100 тисяч німецьких віз, утім, як зазначило видання, незрозуміло, скільки з них поставлено у “паспорти ОРДЛО”.

Водночас у Міністерстві закордонних справ ФРН заперечили інформацію, наведену у статті в Bild, щодо видачі віз власникам “паспортів ОРДЛО”.

Як інформувала “Новинарня“, президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ, яким спрощується отримання громадянства РФ мешканцям усього Донбасу.

Читайте також:
Німеччина не видає візи жителям ОРДЛО із паспортами РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна